lørdag, september 02, 2006

Store vaskedag

Man skulle måske tro, der skal stå store tappedag ... men nej, jeg vælger at kalde det store vaskedag. Det viste sig nemlig, at vi skulle bruge flere timer på at rengøre flasker.

Alt startede i fineste orden. Fyldte badekaret med vand og brygrens, og lod flasker passe sig selv i forventning om, at de ville være klar til brug, når Jeroen og Peter dukkede op.



Jeg tror nok, de to i ånden havde forestillet sig, flaskerengøring, aftapning, kapsler og etiketter kunne ordnes på en time. Men som det kan ses på billederne, så blev det en udfordring, som især Peter havde svært ved at skjule, var lige i overkanten :o)

Flaskerne viste sig at være vanskelige at få rene. Et genstridigt lag af urenheder sad fast i bunden af de fleste og vi endte med at bruge brygrens og varmt vand i store mængder ... tilsat en masse hårt arbejde.

Under denne renselsesproces var Vorbasse vandværk tæt på at opgive ævred. Ufattelig hvor meget vand der skal bruges for at rengøre sølle 35 flasker. På et tidspunkt ringede de fra vandværket, for at høre om vi havde brud på hovedvandledningen på Birkevej! Vi kunne heldigvis berolige dem med, at vi bare var ved at skylle et par flasker :o)

Til sidst blev de rene og vi kogte en sjat vand og 105 g sukker, som vi tilsatte ”øllet”. Straks efter begyndte tapningen. Det ekstra sukker kommes i brygget, så gæren genoplives og danner den nødvendige kulsyre i flaskerne.












Etiketter var printet ud et par dage i forvejen, så øllet også kan tage sig ud på flaskerne. Stolte kunne vi posere med vores første øl, da var der gået ca. 3 timer med rengøring, rengøring og rengøring. Lidt over 18 ltr. blev der ud af det. Om 14 dage regner vi med, der er dannet kulsyre og vi kan prøvesmage øllet.

Ingen kommentarer: