fredag, februar 01, 2008

20. Brunhildes humlegryde

Denne uges bryg (lørdag d. 24. januar) er en Brown Porter. Som navnet måske antyder, er der her tale om en lidt lysere udgave af en porter.

Denne gang vil jeg sætte mig som mål, at den minimum skal lagres 200 dage på flaske, før den prøvesmages … uha det er længe :o)

Opskrift på 20 liter Brown porter a la Brunhildes humlegryde:

3 kg. Pilsnermalt 3 ebc
500 g. Cara Munich 100 ebc
250 g Wheat Malt 3 ebc
160 g Care Wheat 120 ebc
330 g Sauer Malt 3 ebc
300 g special B 400 ebc
250 g Munich Malt 15 ebc
250 Rauch malt 8 ebc
110 Chocolate Malt 1100 ebc
200 g havregryn
100 g muscovado sucker
40 instant kaffe

Mæsket ved 62-64 grader i lidt over en time. Temperaturen hæves til ca. 72 grader i 5-10 minutter.

Humleprogram
30 g. Williamette 4.9% 60 min
25 g. Centennial 9% i 15 min
30 g. Centennial og 30 g. Willamette i 5 min.

Indrømmer gerne, at det er en meget broget opskrift. Men da der er tale om et oprydningsbryg, har jeg ladet mig styre af de rester jeg havde.

Gæren er et genbryg af gæren fra sidste bryg … Saflage S-23. Gæring begyndt få timer efter.

Ingen kommentarer: