søndag, september 17, 2006

3. bryg - Juleøl

Lørdag blev også brugt til at lave en julebryg. Opskriften er HC’s Jul fra Sparvejers rette en anelse, idet 300 g af røgmalten er erstattet af 300 g aromamalt.

Malten blev valset på kaffekværnen, idet den var indkøbt uvalset sammen med malten til ”Rød Tuborg”. Nu har vi heldigvis ikke mere uvalset malt på lager.

Brygget forløb planmæssigt og vi begik kun en enkelt brøler, idet vi helt glemte at koge 1-2 g protafloc (klaringsmiddel) med i de sidste 10-15 minutter. Fejlen blev først opdaget, da urten var nedkølet, så vi håber bare, at vores filtrering gennem viskestykket er tilstrækkelig.

Efter ca. 4-5 timer stod vi med 26 liter urt og gæren blev tilsat. Gæring gik i gang i løbet af natten og der er fin aktivitet i spanden lige nu. Vi regner med, at det vil gære de næste 14 dage og i den mellemliggende tid vil jeg forbedre min viden om karbonering, så vores julebryg får skum på toppen .... det ønsker jeg mig nemlig til jul.

Et kig ind i designafdelingen hvor der arbejdes på designet af etiketten til julebrygget.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Ja, formentlig sa det er