mandag, oktober 29, 2007

18. Dunkelweisen

Den første rigtig hvedeøl fra Labribryg. Brygget lørdag d. 20. oktober af Jeroen og undertegne.

Opskrift på ca. 17 liter Dunkelweizen, der som navnet siger, er en mørk hvedeøl. Vores er i den lette ende af farveskalaen og ender ud med at blive brun.

2 kg. hvedemalt (3 ebc)
1 kg. Cara Amber (70 ebc)
500 g. Cara Hell (25 ebc)
500 g. Melanoidin malt (70 ebc)
265 g. hvede caramel (110 ebc)
60 g. Hvede Chokolade (1100 ebc)
165 g. Pilsnermalt (3 ebc)

Første bryg hvor vi bruger batch sparge metoden. 17 liter vand blev opvarmet til 70 grader og malten kom i. Temperaturen faldt til 62 grader og efter 60 minutter blev malten siet fra og næste hold vand (65 grader, 10 l) blev hældt på. Det lod vi står i små 10 minutter før det blev siet (tror vi skal lade det stå lidt længere næste gang!).

Denne metode gir tilsyneladende et temmelig lavt udbytte, så vi fik kun 17 liter. Havde forventet 20.

Maltkogeprogrammet
33 g. kogt med i 60 min, 33 g. i 15 og 33 g. i et min. Al malt er typen Hersbrucher (3,8%)

Gær WB-06.

Ingen kommentarer: