søndag, marts 04, 2007

11. Foreign extra stout

Brygget 18-20 liter foreign extra stout d. 21 februar.

Jeg fik for nogle måneder siden til opgave at brygge lidt øl til en tidligere kollega ud i den flyvende del af forsvaret. Nu skal man ikke blive bange for at få en F-16 i hovedet, når man læser det her, for jeg går ud fra det hele skal drikkes på jorden ... og min kollega flyver for det meste skrivebord.

Opskriften:
3 kg Pale ale malt (7 ebc)
1 kg. Care Hell malt (25 ebc)
500 g Cara Munich malt (100 ebc)
400 g Roasted Barey (1100 ebc)
250 g havregryn
180 g sur malt
250 g mørk muscovado sukker

Al malt og havregryn kogt i ca. 2 timer ved lige omkring 65 grader + 10 minutter ved ca. 75 grader.

60 g. Amarillo humle kogt med i 45 minutter og 40 g i 2 minutter. Urten er kølet ned til ca. 24 grader og genbrugsgære (WLP002 ale gær) fra et tidligere bryg blev tilsat.

Heldigvis skal jeg kun aflevere 10 liter til min kollega, så jeg får forhåbentlig selv 7-8 liter når bundfladet regnes fra.

Ingen kommentarer: