lørdag, februar 10, 2007

9. Mørk stærk belgisk ale

Ca. 16 liter brygget af Flemming (gæsteoptræden!) Jeroen og undertegnede.

Opskriften:
3,5 kg Pale Ale malt (7 ebc)
1. kg Pilsner malt (4 ebc)
250 g Cara-Hell malt (25 ebc)
125 g Røg malt (4 ebc)
500 g Munich malt (25 ebc)
200 g havregryn
100 g Roasted Barley (1100 ebc)
100 g Spitz Malt ( 4 ebc)

Al malt og havregryn kogt ca. 80 minutter ved 62-66 grader + 10 minutter ved 75 grader. Derefter er der tilsat:
250 g Mørk Muscovado sukker
3 g knust Koriander og
4 g Protafloc til klaring.

50 g First Gold 8,1 % alpha kogt med i 60 minutter og 25 g First Gold i 5 minutter og 25 g First Gold i 1 minut.

Kølet ned og tilsat WLP002 Engelsk Ale vådgær. Gæren var genbrug fra bryg no 8 Porteren og blev startet op med en håndfuld Muscovado sukker dagen før. Gæren var meget livlig og gæringen satte ind med det samme.

Der er efter et par dage på gærtanken dannet et rimelig stort lag bundfald, så jeg tror ikke der bliver så meget øl ud af det, men jeg forventer til gengæld at den bliver god. Det er første gang vi bruger koriander, så vi er lidt spændte på resultatet.

Ingen kommentarer: