søndag, januar 14, 2007

8. Porter

20 liter kaffe/kakao Porter brygget lørdag d. 13. januar af Jeroen og undertegnede.

Opskriften:
3 kg. Pale Ale malt
750 g Cara Hell malt
500 g Cara Munich type 2 malt
275 g Roasted Barley
250 g Røg malt
150 g Sur malt
30 g Spitzen Malt
300 g haregryn.

8 skefulde instant kaffe, 3 skefulde cakaopulver, 250 mørk muscovado sukker, 250 g brun kandis.

50 g Nugget humle kogt med i 60 minutter og 20 g Saaz i 5 minutter, gæren er en WLP002 Engelsk Ale Yeast vådgær.

Malten er mæsket ved 65 grader i 110 minutter og udmæsket ved 75 grader i 10-15 minutter. OG målt til 1060 så igen er det ikke den store effektivitet (67%). Regner med en alkohol % på mellem 5,5 og 6. Farven er meget mørkebrun .... næsten sort.

Den smager og ser ud som en porter, men desværre blobber den endnu ikke, og det selvom der nu er gået 20 timer, siden gæren blev tilsat!

Så til min øl her til morgen, 38 timer efter gæren blev tilsat ... blob ....... blob. Bestemt ikke den hurtigste gærstart, men den kom :o)

Ingen kommentarer: