søndag, januar 07, 2007

7. Morfars Pilsner

Bryggede lørdag en pilsner til en 75 års fødselsdag.

3 kg. Pilsner malt
1 kg. Pale Ale malt
1 kg. Cara Hell malt
200 g havregryn
75 g Saarz humle
S-23 gær

Havregryn er med for at give mere stabilt skum.

Brygdagen forløb således:

kl. 10.55 Ramte den ønskede temperatur på 65grader 100% .... og familien forduftet ind på deres værelser, da jeg tilsyneladende er den eneste der nyder brygduften her på Birkevej.

kl. 12.25 temperaturen hæves til ca. 78 grader

kl. 12.40 filtrering påbegyndt og der eftergydes løbende med 70-75 grader varmt vand. Urten er klar og gylden. Efter de første 10 liter måles OG (på den urt der tappes) til lidt over 1060 ... og den smager fint :o)

Kl. 14.20 endte med lidt over 21 liter/med en OG på 1050. Det gir ikke den store effektivitet (68%).

kl. 14.50 Begynder kogning af 50 g Saaz humle i sok.

kl. 15.40 tilsat yderligere 25 g humle og 2 g Protafloc.

kl. 16.50 Humlen fisket op.

kl. 15.20 Nedkøling begyndt.

kl. 16.00 Gæren tilsat.

Sat til gæring i uisoleret skur. Her får den lov at stå, så længe der ikke er frost. Regner med 30-45 dage til gæring.

Ingen kommentarer: