tirsdag, marts 27, 2007

13. Münchener helles



Münchener helles er pr. definition karakteriseret ved en let sødlig og maltagtig profil, hvor korn og malt smagen er fremherskende men med lige præcis nok humlebitterhed til at afstemme den.
Malttyperne der er brugt i mit bryg skulle gerne være med til at give både sødme og maltsmag.

Opskriften:
2 kg Munich malt (15 ebc) giver sødme til øllet.1 kg Vienna malt (8 ebc) giver maltsmag og fylde.1 kg Pilsner malt (3 ebc)1 kg Pale Ale malt (7 ebc)
Ca. 100 g. havregryn

Malten + havregryn kogt ved 65 grader i 80 minutter og derefter er temperaturen hævet til 74 grader i 10 minutter. At malten er kogt ved 65 grader og ikke f.eks 55 grader, skulle være med til at gøre øllet lidt mere sødlig.

Bitterhumlen bestod af 35 g Fuggle der er kogt med i 60 minutter og aromahumlen er 15 g Fuggle, der er kogt med i 5 minutter. Som altid er der et par gram Protafloc med i gryden de sidste 10-15 minutter.

Heller ikke denne gang er øllet kølet ned, men blot sat til afkøling på et værelse til dagen efter, hvor der er tilsat et brev Saflager S-23 undergær.

Ingen kommentarer: