
Malten blev valset på kaffekværnen, idet den var indkøbt uvalset sammen med malten til ”Rød Tuborg”. Nu har vi heldigvis ikke mere uvalset malt på lager.
Brygget forløb planmæssigt og vi begik kun en enkelt brøler, idet vi helt glemte at koge 1-2 g protafloc (klaringsmiddel) med i de sidste 10-15 minutter. Fejlen blev først opdaget, da urten var nedkølet, så vi håber bare, at vores filtrering gennem viskestykket er tilstrækkelig.

Efter ca. 4-5 timer stod vi med 26 liter urt og gæren blev tilsat. Gæring gik i gang i løbet af natten og der er fin aktivitet i spanden lige nu. Vi regner med, at det vil gære de næste 14 dage og i den mellemliggende tid vil jeg forbedre min viden om karbonering, så vores julebryg får skum på toppen .... det ønsker jeg mig nemlig til jul.


1 kommentar:
Ja, formentlig sa det er
Send en kommentar